Elektriniai paramotorai

Pašnekesiai įvairiomis temomis
ParaKRK
Pranešimai: 18
Užsiregistravo: 23 Rgp 2016, 19:43

Elektriniai paramotorai

Standartinė ParaKRK » 31 Sau 2019, 13:04

Sveiki!
Yra idėja įgyvendinti didelio atstumo maršrutą vasarą, keliaujant elektriniu paramotoru. Žinoma lyginant su benzinu - tai bus trumpesni "šuoliai", bet tai negąsdina. Taigi nenoriu kurti dviračio ir nusprendžiau pasiklausti žmonių čia.
Pasidalinkite prašau informacija apie elektrinius paramotorus. Kur optimalu pirkti ne už 5000+ eurų, galima rasti naudotus, gal kas gamina ir t.t.

Ačiū!

Vartotojo avataras
Laimontas
Skraidantis užsieniuose
Pranešimai: 426
Užsiregistravo: 16 Rgs 2007, 19:44
Miestas: Šeduva

Re: Elektriniai paramotorai

Standartinė Laimontas » 31 Sau 2019, 13:43

PAP Moster+
Dudek Snake 20

Vartotojo avataras
Augustas
Pranešimai: 154
Užsiregistravo: 10 Sau 2016, 17:31
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Elektriniai paramotorai

Standartinė Augustas » 01 Vas 2019, 10:21

Kaip Laimontas rašė, openppg yra vienas variantas, dar kažkoks yra http://www.exomo.com

Iš esmės nelabai kas yra rinkoj man regis, ir kaina su baterijom 10-12k+ eur. Plius traukia max 30-40 min skrydžio, su kokiu lėtu laisvūnišku sparniuku gal iki valandos ištempt galima. Dar atsimint reikia, kad su benzininiu varikliu tu kyli sunkus pilnu kuro baku, o leidies jau tuščias, lengvas. Čia ir kilsi ir leisies sunkus, baterijos daug sveria.

ParaKRK
Pranešimai: 18
Užsiregistravo: 23 Rgp 2016, 19:43

Re: Elektriniai paramotorai

Standartinė ParaKRK » 01 Vas 2019, 11:44

Man elektra matosi kaip patrauklesnis variatas būtent dėl to, kad yra žymiai patikimesnis už benziną variantas. Kalbu apie maršrutinius skrydžius, nes pats žinau, kad lokaliai - benzinas yra nepriekaištingai geriausias variantas. Bet kaip skrendu į tolį, jau ne vieną kartą teko patirtį kaip variklris tiesiog BAC ir atsisako toliau dirbti. Temperatūra normoje, oro/degalų filtrai šviežiai keisti, užsivedu iš pirmo patraukimo ir variklis tolygiai urzgia. Nusileidi, nusikeiki dėl nors ir sėkmingo avarinio tupimo - ir variklis pakosėjes vėl užsiveda.
Kaip dauguma jau gali žinoti, elektros paramotoro schema susidaro iš BATERIJA + GREIČIO VALDIKLIS + EL.VARIKLIS. Minimumas detaliu, mano supratimu = minimumas kas gali eiti ne taip (paraleliai su parasparniai, patirtis statant ir skraidinant radijo bangomis valdomus savadarbius modelius kurių mojis iki 2.6m, su elektros varikliais ir vat kad nors vieną kartą kiltu problema su variklių, akumuliatoriumi, ar kita dalimi. Nei vieno karto).

Benzinas gali sustoti bet kuriuo momentu skrydžio metu, nebent dažniau nei reguliariai privaloma - perrenku variklį su inspekcija ir keičiu susidėvenčias dalis.
Elektros variklis mano manymu tokių problemų neturi, jis tiesiogiai suka propelerį. Pati idėja keliauti "šuoliais" po 40min pasisavinta iš elektros dviračių. Turiu tokį ir teko keliauti iš Visagino į Klaipėdą ~70% elektra (30% kai kur padedant pedalais). Čia identiška istorija. Valandą skrendi - valandą kraunies - valanda skrendi. Prašau nepamesti idėjos, kurios tikslas - būtent keliauti. Ne kuo greičiau ir efektyviau nuvykti iš taško A į tašką B, atlikus užduotį:) Žmonės Lietuvoje be galo geri, tai pastebėjau 11 metų skraidydamas kaip laisvūnas, todėl kaip krauti dviračius problemos nei vieno karto nebuvo (kaimuose, kavinėse -visada siūlau pinigus), taip tikiu kad ir čia nebus. Bet čia ne riedame keliais, o SKRENDAME. Gal aš dar per jaunas ir naivus, kai esu perpildytas entuziazmo, sugebu pamatyti skrydžio virš tėvynės vien tik koncepcijos grožį, kai man gyvenimas turi daugiau spalvų nei turėtu?:)

Visų pirma čia parašiau būtent tam, kad pasikonsultuoti. Išgirsti kitų nuomones. Nieko niekam nesistengiu prastumti ar įtikinti.

Vartotojo avataras
Augustas
Pranešimai: 154
Užsiregistravo: 10 Sau 2016, 17:31
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Elektriniai paramotorai

Standartinė Augustas » 01 Vas 2019, 12:47

Na su benzininiais varikliais gal ir yra kažkiek tiesos, nors man per ~100+ skrydžio valandų nebuvo nei vieno avarinio (nebent pats pamirštu kokį alsuoklį atsukt).

Rinktis elektrą ar benziną grynai tavo reikalas, nors man atrodo yra absurdas paklot gerus 10k už įrangą su kuria 30min paskrisi ;)) Kur ją kraut pakeliui? Per valandėlę nepasikraus, ten kraut kelias valandas reikia, kad 30 min paskristum. Čia pastoviai turėt kur tūpt reikia... Jei jau turi tiek nereikalingų $$$ elektros paramotorui, jau geriau pasiimk normalų, naują Mosterį ar BlackDevil. Su nauju Mosteriu jei lengvas esi suvartosi 3-4l/val., laisvūnišku sparnu dar mažiau. Turint normalų 12-15L kuro baką 4-5+ val drąsiai išbūtum ore. Ir pati įranga (visiškai nauja) kainuotų perpus pigiau nei naujas elektrinis su visom batarkėm ir kt.

Bet tavo reikalas rinktis ;)

ParaKRK
Pranešimai: 18
Užsiregistravo: 23 Rgp 2016, 19:43

Re: Elektriniai paramotorai

Standartinė ParaKRK » 01 Vas 2019, 13:28

Atsiprašau, nesutiksiu su pakrovimo laiku. Kokybiškas aukštai intelektualus pakrovėjas su greito pakrovimo funkcija įkrauna 36Ah ličio-ionų akumuliatoriu per 60 minučių.

Aš taip pat nematau tikslo mokėti 5+ tūkstančius už elektrinį motorą. Budamas inžinierius energetikas - mechatronikas su aukštaisiais išsilavinimais, matau tikslą daryti kažką savo. VISA elektronika yra lengviausiai prieinama. Šiandienai sukurti 1.8kW galios (mano svoris 75) paramotorą iš naujų komplektuoajnčiųjų pačiam, kainuos iki 1000 eurų (čia dar su kelių šimtų atsargą, tokią sumą prarasti esu pasiruošes, nes visgi eksperimentas). Todėl matau variantą savo benziną nuimti (visas blokas tvirtinasi ant 4 vibraciją slopinančių dempferių + kuro bakas ant dviejų dirželių) ir pakabinti elektrinį motorą.
Išsakykite savo nuomonę apie tokį projektelį, labai įdomu.

Vartotojo avataras
Augustas
Pranešimai: 154
Užsiregistravo: 10 Sau 2016, 17:31
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Re: Elektriniai paramotorai

Standartinė Augustas » 01 Vas 2019, 15:35

Iniciatyva ir naujų dalykų bandymai visada sveikintini, tačiau kaip visiskai nenusimanantis elektroje esu skeptiškas :) Nzn ar į 1k tipsi, nu gal, bet čia didžiają kainos dalį sudaro baterijos, kurios tikrai neįeis į tuos 1k. Vėlgi, nežinau kokias baterijas planuoji naudot, bet nebus pigu. Jeigu viskas būtų taip paprasta, manau rinkoj būtų žymiai daugiau ir žymiai pigesnių elektrinių paramotorų. Užsienio forumuose daug yra norinčių ir svaigstančių apie elektrinius paramotorus, bet pasiūlos kaip nėr taip nėr. Vadinasi technologiškai nėra taip paprasta, ypač kai tokios brangios ir ribotos talpos baterijos ;)

Dar primesk, kad sukonstruosi, praskrisi kelis kartus - ir ką tada? Pažaisi kelis metus, bet vargu ar pavyks parduot kažkam tokį frankenšteiną, jei kada nusibos. O $ būsi sukišęs kaip į naują patikimą benzininį paramotorą (ale Moster arba Black Devil). O jų kainos taip greit nekrenta, o ir šiaip paklausi prekė antrinėj rinkoj :) Šitam forume jei ir atsiranda parduodančių tokius variklius, juos dažniausiai greit nuperka kas nors.

ParaKRK
Pranešimai: 18
Užsiregistravo: 23 Rgp 2016, 19:43

Re: Elektriniai paramotorai

Standartinė ParaKRK » 02 Vas 2019, 00:01

Žodžiu reikia daryti, bandyti, dalintis rezultatais.
Apie nuosavą investiciją minėjau aukščiau. Išeis ar neišeis... čia juk tikras nuotykis. O pinigai uždirbami, nebadaujam gi, nieko baisaus :amazed!:

Dar biškutį dėl kainų palyginimo. Akumuliatorių dalis yra brangiausia, visiškai teisingai. Minėtos įmonės gamina "custom" stiklo pluošto rėmus + darbas. Pačiam pasidaryti visada pigiau nei pirkti paruoštą produktą (IKEA kaip pavyzdys). Rėmas su pakaba yra, todėl ir skaičiuoju tik elektroniką kurią reikia įsigyti ir įdiegti.
Ačiū už dialogo dalyvavimo idėlį! Kas ką turės pridėti - visada prašome!

Vartotojo avataras
Saulikas
Pranešimai: 513
Užsiregistravo: 12 Spa 2013, 08:57
Miestas: Rokiškis

Re: Elektriniai paramotorai

Standartinė Saulikas » 02 Vas 2019, 12:12

Jau seniai sukasi mintis apie elektrini paramotora. Bet jei negaminant paciam , tai geras motoras apie 1000 e, valdiklis 600 , pakrovejas 300, baterijos irgi nemazai..... su tokia min investicija galima pilnumoi darbiniu režimu 40 min iškovoti. Aišku galima taupyti , bet užsidegimo galimybe atgrasina nuo lengvabudišku ideju. Kolkas bateriju tarnavimo laikas pertrumpas, nebent nori isigyti zaisliuka ir turi pakankamai laiko su juo žaisti. Kiti minusai- svoris tikrai netampa mažesnis, garsas- gal tik truputi. Šiaip aš irgi tik už naujoves ir tikrai sveikintina iniciatyva.Atsiprašau už klaidas, skubejau rašyti... :sh!y:
Kai nučiuožia stogas, atsiveria dangus!

Vartotojo avataras
Saulikas
Pranešimai: 513
Užsiregistravo: 12 Spa 2013, 08:57
Miestas: Rokiškis

Re: Elektriniai paramotorai

Standartinė Saulikas » 02 Vas 2019, 12:16

Kolkas , kiek esu mates ," Paracel " gaminys yra patraukliausias.
Kai nučiuožia stogas, atsiveria dangus!

Skelbti atsakymą